Nieuws

Projectverzekering?

Als particulier hebben we meestal een bundel aan verzekeringen.  De verplichte Ziektekostenverzekering, een reisverzekering, een rechtsbijstandverzekering, de inboedelverzekering. En we stappen liever niet onverzekerd in de auto, all-risk als de auto net nieuw is, WA voor een wat ouder auto. Bouwwerken in oprichting worden gedekt met een Construction All Risk Verzekering, vaak verplicht gesteld door de opdrachtgever. Allemaal waarborgen tegen de meest verschrikkelijke gebeurtenissen. In het algemeen zijn de kosten van de premie hoger dan de verzekering ooit aan ons zal uitkeren. Tot dat…… je in de onzalige situatie komt dat er iets vervelends gebeurt. Dan is het maar goed dat we een goede dekking hebben!

Maar steeds vaker vraagt de verzekering ook wat je er zelf aan hebt gedaan. Lees de kleine lettertjes in de polis maar eens door. Als je je niet voldoende hebt ingespannen om de schade te voorkomen of te verkleinen, of je bent nalatig geweest, keert de verzekering niet (alles) uit.

Premie

Grote projecten, waarbij grote bedragen gemoeid zijn, zijn in het algemeen ook risicovol. Er gaat altijd wel iets mis. Als er een verzekering zou bestaan die risico’s op budgetoverschrijding, uitloop op de planning, boze opdrachtgevers of andersoortige schade zou dekken, zouden de verzekeringsaanvragen niet te tellen zijn. Maar de premie zou onbetaalbaar zijn. De kans dat en dergelijk incident zich voordoet is namelijk erg groot, evenals de schade die optreedt. De rekensom van de verzekeraar zou uitkomen op een premie die het schadebedrag nadert.

Dus preventie!

Niemand is gebaat bij schade. Investeer dus in preventie. Zorg dat schade niet kan optreden. Koop een goed fietsslot. Laat een beveiligingsexpert je sloten controleren en loop niet ongetraind de Kilimanjaro op.

 

En laat je project doorlichten op risico’s door onafhankelijke experts. Waar bevinden zich de brandhaarden, de niet onderhouden ketels, de slechte sloten. Hoe herken je de malafide reisbureaus, mogelijke virushaarden en ongeïnteresseerde taxichauffeurs in uw project. En hoe komen we veilig op onze bestemming.

Vraag bij ons eens een projectscan aan. Deze investering in tijd en geld is gering en u voorkomt dat u ooit een andere projectverzekering met een onbetaalbare premie nodig zult hebben.

Naar nieuwsoverzicht