Wie zijn wij

Organisatieadviseur Robert Smit

Robert Smit is een organisatieconsultant met als specialisme het samenbrengen en samenwerken van organisaties, teams en mensen. Hij heeft in het verleden veel ervaring opgedaan op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Ook heeft hij veel kennis van project- en procesmanagement, zowel bij de opdrachtgevers van een project als bij de opdrachtnemers. Met die ervaring weet Robert welke belangen er spelen in beide organisaties. Dit zorgt ervoor dat Robert gevoel heeft voor de omgeving, dat hij zich goed kan verplaatsen in een ander en betrokkenen kan laten inzien waarom dingen zijn zoals ze zijn. Door zijn positieve instelling en gedrevenheid weet Robert hoe hij het plezier moet laten terugkeren in een ieders werk en weet hij een vinger te leggen op de plekken in de organisatie waar verbeterpotentieel zit. Hij is direct, open en heeft oog voor de mens.

Robert heeft zich ontwikkeld op het gebied van inclusieve besluitvorming, organisatiecultuur en cultuurveranderingen en maakt gebruik van de theorie en vaardigheden van Deep Democracy en Corperate Antropology.

“Cultuur is iets dat tussen mensen bestaat en de mensen maken de organisatie. Daarom besteed ik  de nodige aandacht aan de cultuuraspecten, die de groei en ontwikkeling van een organisatie kunnen maken of breken.

Robert heeft samen met Walter Keyner zijn ervaringen en visie op de gevoelskant van management verwoord in het boek “de kermis in organisaties