Boek

De kermis in organisaties

Vaak lijken we rationeel te beslissen. Je zet alle voor- en nadelen op een rijtje en maakt een verstandelijke afweging. Echter, ook al denken we van niet, veel beslissingen worden op gevoel genomen.

Alle aspecten van een project zie je ook bij de kermis: het voorbereiden, het op- en afbreken van de attracties, kosten, tijd, kwaliteit en exploitatie. Als alles in zo’n hoog tempo gaat, zul je veel meer vanuit je gevoel werken en op elkaar moeten kunnen rekenen. Je zit dicht op elkaar en trekt veel met elkaar op. En als de kermisvergunning is verlopen dan trekt de karavaan verder, op naar het volgende project.

Aan de hand van kermisattracties (touwtje trekken, het spookhuis, de achtbaan, het spiegelpaleis, de kop-van-Jut, de botsauto’s, de lucky crank, de snoepkraam en de cakewalk) beschrijven de auteurs de dynamiek in organisaties. Je kunt voorkomen om er misselijk, teleurgesteld of bedrogen uit te komen. De verhalen geven je inzicht in mensen en situaties in jouw project of organisatie.

Ben jij benieuwd welke attracties in jouw organisatie een prominente rol spelen. Of juist ergens achteraf staan opgesteld en je deze dus pas heel laat ontdekt. Of heb je het gevoel dat je in de botsauto’s zit.

Je kunt natuurlijk dit boek lezen. Maar we kunnen ook bij je langs komen en met jouw team jullie kermisterrein ontdekken. We gaan samen met jouw team op pad en kijken hoe je kunt voorkomen om er misselijk, teleurgesteld of bedrogen uit te komen. Zo krijg jullie inzicht in elkaar, je omgeving en situaties in jouw project of organisatie.

Boek bestellen?

Ga bij voorkeur naar je plaatselijke boekhandel en bestel het daar met het ISBN nummer 9789463191968.

Of bestel het via deze link  Donner.nl of bol.com.